HANN / DCUM & Dancing Stories

Vorig jaar is NO-LABEL een samenwerking aangegaan met het Healthy Ageing  Network Northern Nederland (HANN). Zij zijn onderdeel van het internationale project Dementie in Cultural Mediation (DCUM). Een project waarbij Nederland, Denemarken, Spanje en België  samenwerken om kennis te delen en meer culturele activiteiten te ontwikkelen voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. 

De danslessen voor mensen met dementie van NO-LABEL is verder ontwikkeld tot een internationaal project en heet ‘Dancing Stories’. Dit project is nu één van de zes deelnemende culturele activiteiten uit Nederland die een onderdeel vormen van het project “Dementia in Cultural mediation (DCUM).

Inmiddels heb ik voor de deelnemende landen mijn eerste internationale presentatie over Dancing Stories gedaan. Spannend maar super leuk en.. met veel enthousiaste reacties. Wil je meer lezen over het DCUM project kijk dan op: https://www.hannn.eu/projecten/dementia-in-cultural-mediation-2

De Sprookjestuinen

Joepie de figuurtjes, de spelers van NO-LABEL zijn weer actief. Ze hebben door de Corona een jaar lang niet mogen optreden en stonden te verstoffen op de plank. En wat is het dan fijn om na zo’n lange tijd, hartverwarmende reacties te krijgen over je eigen voorstelling.

NEST is een kleine figurentheater voorstelling in een bijzondere koffer op een bijzonder locatie. Dit keer stonden we op het festival Sprookjestuinen in een hele mooie tuin ‘Dwingelerheem’ in Dwingeloo. De theaterbus was omgetoverd tot een volwaardig Mini-Theater.

De voorstelling gaat over een jong vogeltje die zijn moeder zoekt. Deze kleine Jan van Gent laat je niet onberoerd en kruipt in de harten van jong en oud. Wil je hem ook graag eens ontmoeten? Kom dan op 28 en 29 augustus naar de Sprookjestuinen, want daar is hij binnenkort nog een keertje te zien. We spelen in het Drentse dorpje Uffelte.

Voor meer info www.sprookjestuinen.nl

De bouw van de Verhalenkar

Om van een idee tot een product te komen, is er best een lange weg te gaan. Er gaat heel wat denkwerk en gesprekken vooraf. Maar uiteindelijk is er dan het moment dat de uitvoering kan beginnen . Wat is het een speciaal gevoel, om je droom werkelijkheid te zien worden.

Beeldend kunstenaar Jawik Krudde is inmiddels gestart met het bouwen van de Verhalenkar. Ik ben zo blij dat hij mijn droom helpt verwezenlijken. En kijk nou zelf… Je ziet de kar al ontstaan!

ThuisTheater

Ja, jullie lezen het goed! Theater gewoon bij je thuis. In je eigen huiskamer of tuin. Hoe verassend kan het zijn. In een intieme sfeer met een kleine groep kinderen en/of volwassenen. Natuurlijk wel volgens de, op dat moment geldende corona regels. Als je nog een origineel cadeau of activiteit zoekt. Neem dan eens contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Inspiratie uit de natuur

Soms zijn er zomaar voorwerpen die op je pad komen. Die je aankijken en tot leven gebracht willen worden. Zo ook deze steen op het strand in Denemarken. Ik noem deze steen mijn schildpad-steen. Na het maken van dit filmpje mocht hij met me mee naar huis. Hij bewaakt nu mijn voordeur. Het is een klein voorbeeld hoe ik inspiratie kan halen uit het leven om mij heen.

Nieuwe huisstijl

De Corona tijd heeft ook de culturele sector veel schade berokkend. Zo heeft NO-LABEL al bijna een jaar lang zeer weinig voorstellingen gespeeld. Toch heb ik dit jaar nuttig besteed. Mijn atelier is grondig opgeruimd en de administratie bijgewerkt. Ook zijn er veel netwerkgesprekken gevoerd. Dit gebeurde vaak online en bedoeld voor de nieuw projecten voor volgend jaar. Maar ook is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Nieuwe flyers, nieuwe visitekaartjes en deze nieuwe website. Dat vergt al met al best veel tijd en veel denkwerk. Het is immers het visitekaartje van NO-LABEL.

NO-LABEL is helemaal klaar voor een vernieuwde frisse start in 2021

Een karavaan van de Noordelijke Poppenspelers

Het is een raar jaar waarin de Corona ons aardig in de greep heeft. We moeten daarom creatief zijn in nieuwe mogelijkheden. Zo hebben wij (de Noordelijke Poppenspelers) dit jaar, deze karavaan bedacht. We zijn met onze bussen neergestreken op een groot grasveld bij het theehuis Poolshoogte, midden in het bos in Drenthe. Er is veel ruimte en we staan opgesteld in een halve cirkel. De verschillende poppenspelers hebben gedurende de hele middag doorlopende voorstellingen gespeeld. Een verassend leuk concept dat we zeker gaan herhalen.