Dans & Dementie

Kom weer in contact door dans!

Zet de muziek aan en mensen gaan spontaan bewegen. Ook al is het het wiebelen met een voet of trommelen met de vingers. Het doet iets met ons allemaal. Dans is dichterbij dan je denkt. In de stoel, aan een tafel of los in de ruimte. Iedereen kan het.

Als door de ziekte dementie, contact maken niet goed meer mogelijk is. Dan kan dansen helpen om via deze non-verbale manier van communiceren, een verbinding tot stand te laten komen. Mensen met dementie genieten meestal volop van luisteren naar muziek en liedjes zingen. Dans verbind deze met bewegingen. Dansen (met een naaste of familielid) geeft je de kans om even weer jezelf te zijn.

NO-LABEL verzorgt danslessen zowel in een groep als individueel. Dit kan in een gezamenlijke ruimte, maar ook in een huiskamer. We dansen vanuit het gevoel en creëren samen een beleving. Je hoeft geen passen te kunnen onthouden, om te dansen. Het zijn de kleine bewegingen die grootse effecten kunnen hebben.

En… dansen is gezond. Stramme, stijve spieren worden soepeler. De bloedcirculatie neemt toe en het verbeterd de flexibiliteit van je gewrichten en de conditie van je bindweefsel. Dansen met elkaar is goed voor ons brein en verbeterd de emotionele toestand.