Dans & Parkinson

Dat bewegen goed is voor mensen met Parkinson, is inmiddels wel bekend. In verschillende wetenschappelijk onderzoeken is aangetoond dat dansen een positief effect heeft op de algehele mobiliteit.

Neuroloog en Parkinson specialist Dr. Bas Bloem, werkzaam in het Radboud UMC in Nijmegen ziet duidelijke positieve effecten van dans voor mensen met Parkinson. Zo zijn de spieren minder stijf, en neemt het balans toe. Verbeterd de houding en het beweegpatroon. Ook niet onbelangrijk, dansen geeft een positie gevoel. 

Als dansdocent wil ik vanuit NO-LABEL graag danslessen ontwikkelen en opstarten voor mensen met een motorische beperking ten gevolge van o.a. de ziekte van Parkinson, maar ook MS of reuma. 

Vraag aan u.
Elk avontuur begint met de eerste stap. Om als dansdocent verantwoord les te kunnen gaan geven aan deze specifieke doelgroepen, heb ik om te beginnen, de training ‘Dans en Kunst van het bewegen’ van Andrew Greenwood gevolgd. Een training over creatief bewegen om mensen fysiek, mentaal en sociaal te versterken.

Het verzamelen van de juiste kennis en netwerken, is voor mij nog een hele zoektocht. Werkt u met deze doelgroep of lijdt u zelf aan één van deze ziektes. Dan wil ik graag met u in contact komen? U kunt me misschien een stukje verder helpen.