Beleef je Prentenboek

Beleef je prentenboek is een dans en beleving avontuur rondom prentenboeken.

Samen met de kinderen lezen en beleven we het prentenboek of bekijken de vertelplaten. We staan stil bij verschillende momenten uit het verhaal. We gaan op avontuur doormiddel van dans, beweging en figurentheater.

Kijk, luister en beleef het prentenboek.

BODO EN HET OERWOUDCONCERT
Bodo, de kleine orang-oetan, verveelt zich in het oerwoud, omdat het almaar regent. Dan vindt hij een geheimzinnige koffer, zwart als een panter en glanzend als een slang.
In de koffer zit een muziekding. Bodo leert muziek maken en is helemaal gelukkig, totdat de krokodil zijn muziekding kapot bijt. Bodo is ontroostbaar. Zijn vader besluit naar oom Darwin te gaan, die honderden mensen-spullen heeft verzameld. Zou hij misschien nog ergens een muziekding hebben?

Auteur: Hans de Beer,
Co-auteur: S. Romanelli
Uitgever: De Vier windstreken

HET GROENE KOFFERTJE DAT OP REIS GING
Er was eens een klein groen koffertje dat bij de bushalte wachtte. Het wachtte en wachtte maar… op de bus naar het station. Het stond geduldig op de stoep en had maar één gedachte:Ik wil zo graag op reis gaan, naar een ver land in de zon!
Klein groen koffertje is een tragikomisch verhaal in dichtvorm, een verrassend prentenboek over een koffertje dat heel menselijke emoties heeft maar dat zich niet kan verroeren.

Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator Daan R. de Vries
Uitgever: Leopold

RAF EEN KWIJT GERAAKTE SPEELGOED GIRAFFE OP AVONTUUR
Benjamin en zijn knuffel Raf zijn onafscheidelijk. Maar op een dag is Raf nergens meer te vinden. Benjamin is ontroostbaar. Gelukkig ligt er de volgende dag een kaart in de bus. Van Raf!Hij is gevonden en maakt een reis door Afrika. De dagen daarna komen er nog meer kaarten, waarop Raf vertelt over zijn avonturen bij de olifanten, de apen en de giraffen.En dan krijgt Benjamin een kaart met: we gaan weer naar huis! Zal hij Raf nu eindelijk terugzien?

Auteur: Anke de Vries
Uitgever: Lemiscaat
Illustrator: Charlotte Dematons

HET BOEKENLIEFJE
Naar aanleiding van dit boek is door NO-LABEL de figurentheatervoorstelling ‘VREEMD’ ontwikkeld.

In elk huis, bij alle dieren, wordt er ’s avonds voorgelezen. Maar dan beginnen alle boeken te verdwijnen. Een dapper konijntje wil het mysterie van de verdwenen boeken oplossen, en ontdekt dat er een verdrietig klein boekendiefje rondsluipt. Het boekendiefje wil heel graag een boekenliefje zijn en zoekt iemand die hem wil voorlezen. Een magisch verhaal over het belang van voorlezen voor het slapengaan.

Auteur: Helen D. T. Docherty
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Co-auteur: Thomas Dochterty

TANGAM KAT
Naar aanleiding van dit boek is door NO-LABEL het project ‘SCHIMMENSPEL’ ontwikkeld.

In het verhaal maakt de verteller telkens prachtige creaties van tangram. Je ziet eerst alleen de gekleurde stukjes, maar door de stukken te beschilderen brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven . Een heerlijke spanning dus iedere keer, voordat je de bladzijde omdraait.

Auteur: Maranke Rinck
Illustrator: Martijn van der Linden
Uitgever: Lemniscaat B.V.