Schimmenspel: Tangramkat

NO-LABEL heeft een schimmenspel project ontwikkeld rond het prentenboek Tangram kat. Dit project is geschikt voor jong en oud. Het niveau kan afgestemd worden op de verschillende leeftijdsgroepen. Het project kan door zijn vele mogelijkheden, naar wens worden aangepast.

Het prentenboek TANGRAM-KAT:
Auteur Maranka Rinck en illustrator Martijn van der Linden hebben een geweldig creatief boek geschreven over een kat vanuit de vormen van het Chinese spel Tangram. De gekleurde stukjes vormen steeds nieuwe creaties en door de beschildering komen ze echt tot leven. Naast het voorlezen van dit prachtige boek, kan je zelf oneindige variatie in mogelijkheden bedenken om op een andere manier, met het Tangram spel aan de slag te gaan.

Wat is TANGRAM:
Het Chinese Tangram is een legpuzzel, waar je oneindig veel verschillende figuren mee kunt maken. De stukjes van het tangram zullen daarbij nooit in aantal toenemen, noch in vorm veranderen. Het tangram of zevenbord bestaat uit zeven stukjes, de basisvormen of kortweg vormen genoemd. Deze vormen zijn ontstaan door een vierkant op een speciale manier te versnijden.

Het project SCHIMMENSPEL

Zelf TANGRAM-FIGUURTJES maken.
De deelnemers gaan zelf een schimmenspel ontwikkelen en met behulp van Tangram figuurtjes die ze zelf uitknippen. De figuurtjes laten we tot leven komen in een schimmenspel. Hierbij worden zelf kleine eenvoudige verhaallijnen bedacht.

Het niveau van dit project kan afgestemd worden op verschillende leeftijdsgroepen.

Door zijn vele mogelijkheden kan het project naar wens worden aangepast.